images/IZX5CHwb/p_hc5Kt0yCam.jpegimages/IZX5CHwb/p_KzCJHqxMZV.jpegimages/IZX5CHwb/p_ayTCB6ADL7.jpegimages/IZX5CHwb/p_WMPA7LQoam.jpegimages/IZX5CHwb/p_gblAdk89Yp.jpegimages/IZX5CHwb/p_JztD8KbexR.jpegimages/IZX5CHwb/p_nFX3zRsp0k.jpegimages/IZX5CHwb/p_D6AxV4ZbsH.jpegimages/IZX5CHwb/p_LpthgOqBsC.jpegimages/IZX5CHwb/p_Amc2dn9Vb8.jpegimages/IZX5CHwb/p_p3el7FjXqH.jpegimages/IZX5CHwb/p_bLNz5VglT9.jpegimages/IZX5CHwb/p_zt6egNBivc.jpeg

1705 SDGS

2018 - 2020

Nieuwbouw Architectenwoning

Nieuwbouwwoning aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Het rode monoliet volume legt zich met zijn luw hellende daken in het glooiende landschap.
De woning vangt het hoogteverschil tussen straat en perceel op door een split level gevormd door de garage op straatniveau. De zitruimte ligt op deze manier boven de rest van het woningniveau en kijkt zo aan de achterzijde dieper het dal in.
De woning is programmatorisch opgedeeld in een dag -en nachtzijde gescheiden door een ontdubbelde wand waar keuken en dressoirnis zijn in ondergebracht. Deze ontdubbeling zorgt meteen voor de ruimte voor een helder verloop van alle technieken.
De leefruimte met keuken en eetplaats bevindt zich centraal onder de hoge nok van de woning. Waar het dak verder afhelt en de ruimtes lager worden bevindt zich de intiemere nacht -en badzone.
De kopse gevels van woning en tuinberging worden gekenmerkt door grote openingen die de dakhelling volgen en zicht bieden vooraan op straat en achteraan op het groene beboste dal.

Ontwerp tuin: Floris Debrabandere
Aanleg tuin: G&G tuinen
foto's tuin: Veronique De Walsche

Info

  • 2018 - 2020
  • Erwetegem - Zottegem

STUDIOSTA

STUDIOSTA is een jong, fris bureau dat in 2015 werd opgericht door architect Glenn Staelens.
Het bureau creëert hedendaagse ontwerpen voor nieuwbouw-, verbouwings- en renovatieprojecten. Zowel interieur als exterieur.

Contact